Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

Oct 27, 2023

Senaste veckan har tre undersökningar om vad svenska företag tror om framtiden släppts. I SEB:s och Deloittes stora CFO Survey berättar finanschefer i stora företag om sina planer framöver. Samtidigt har både Konjunkturinstitutet och Riksbanken släppt undersökningar om alla företag. SEB:s Marcus Widén och...


Oct 17, 2023

Den svenska kronan är fortsatt undervärderad enligt de flesta prognosmakare, och i framtiden bör den stärkas. Hur kommer de fram till det och hur går de till väga när de gör sina prognoser? Hör SEB:s chefsekonom Jens Magnusson samtala med chefsstrateg Carl Hammer och valutaexperten...


Oct 13, 2023

Geopolitik står åter i centrum för nyhetsflödet efter Hamas terrorattack mot Israel men även dessförinnan var det geopolitiska läget spänt och 2024 ser ut att bli ännu ett år av geopolitiska risker. Johan Javeus, Chefstrateg, reder ut vilka de största geopolitiska riskerna är framöver.