Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

May 26, 2020

Företag kommer sannolikt behöva stöd långt efter att virusrestriktionerna har släppts. Idag används olika former av lån eller bidrag. Men är detta de mest effektiva och rättvisa sätten att hjälpa företagen? I dagens krönika tar vår chefstrateg Johan Javéus upp ett tredje alternativ, nämligen att...


May 13, 2020

Coronakrisen har mötts av en ekonomisk-politisk respons som saknar motstycke i historien. Men, vilka risker medför den extrema stimulanspolitiken och finns det ingen gräns för hur stor den kan bli? De frågorna diskuterar ekonomen Elisabeth Kopelman i en krönika med speciellt fokus på situationen i USA.


May 6, 2020

I månadsskiftet mars/april hade 80 procent av all arbetskraft inte möjlighet att gå till jobbet. Men har vi kommit förbi den djupaste nedgången i ekonomin nu? Robert Bergqvist tar hjälp av prognoschef Håkan Frisén för en överblick av det makroekonomiska läget och diskuterar exitplaner, inflationsspöken och...