Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

Dec 28, 2020

I årets sista avsnitt sätter Makropodds spanare tänderna i digitaliseringens effekter, makroåret 2021 och globaliseringen. Vad tror Bergqvist, Frisén och Javeus händer?


Dec 18, 2020

SEB:s Chefsekonom Robert Bergqvist och Placeringsstrateg Johan Hagbarth samtalar om förutsättningarna för börsen i Stockholm och världen. Om det blir en ekonomisk återhämtning under främst andra halvåret nästa år ser prognosen god ut även för börsen. Dessutom tre placeringstips.


Dec 16, 2020

Kommer hemarbetestrenden att hålla i sig även efter att pandemin är över? I dagens krönika tittar Johan Javeus på hur hemarbete kan påverka produktivitet och kreativitet – faktorer som lär bli avgörande för om arbetsgivarna fortsätter att uppmuntra de anställda att jobba hemifrån när det så småningom...


Dec 9, 2020

Världens tillväxtekonomier, så kallade Emerging Markets, drabbades inledningsvis hårt av pandemin. Men nu ligger de bra till. SEB-experterna Carl Hammer och Per Hammarlund diskuterar läget och vilka tillgångar och länder som ligger bäst respektive sämst till.