Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

Sep 23, 2020

Det har varit tyst kring Brexit under sommaren men nu närmar sig ett avgörande i förhandlingarna med EU. Dessutom har Storbritanniens ekonomi drabbats hårdare än många andra av Covid-19. SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist och Storbritannienexpert Richard Falkenhäll diskuterar läget i en ny Makropodd av SEB.


Sep 17, 2020

SEB-ekonomerna Marcus Widén, Daniel Bergvall och Håkan Frisén diskuterar finanspolitik och den budget som regeringen väntas presentera 21 september.


Sep 15, 2020

SEB:s Analyschef Carl Hammer och valutaexpert Richard Falkenhäll tar tempen på valutamarknaden när de diskuterar slutsatserna i den senaste Currency Strategy. 

Rapporten går att ladda ner här.


Sep 7, 2020

Mycket talar för att klimatmedvetenhet kommer, mer än något annat, att forma 2020-talet. SEB:s chefstrateg Johan Javeus reder ut hur det kan gynna vissa länder som ligger långt framme i omställningen och varför andra ser ut att ha en jobbig resa framför sig.


Sep 3, 2020

När coronapandemin bröt ut i våras prognostiserade många experter en dyster utveckling på bostadsmarknaden. Men sedan dess har både bostadspriserna och antalet bostadsaffärer hållit sig uppe – i Sverige och i andra jämförbara länder. Vad var det som hände och varför? Det diskuterar Marcus Widén,...