Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

May 19, 2021

I sin krönika reflekterar SEB:s chefsstrateg Johan Javeus över att den stora majoriteten av de anställda gillar hemarbetet samtidigt som ny teknik och förbättrade arbetsprocesser gör det allt lättare att jobba på distans. På sikt känns en rätt omfattande kontorsdöd närmast oundviklig, eller?


May 14, 2021

CFO Survey, SEB:s och Deloitte:s undersökning av finanschefers syn på världen och ekonomin, är ute. SEB:s analytiker Marcus Widén och Karl Steiner får sällskap av Deloittes Robert Bergström för att reda ut vad undersökningen säger.

Undersökningen hittar du på https://www.cfosurvey.se/


May 4, 2021

SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist och prognoschef Håkan Frisén diskuterar och analyserar det aktuella ekonomiska läget med anledning av att banken släpper en ny upplaga av rapporten Nordic Outlook. Titeln är ’Inflationsrisker i fokus när Covid-19 bemästras och uppgången tar fart.’