Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

Jan 30, 2020

I mitten av januari skrevs ett första handelsavtal mellan USA och Kina, FAS-1 avtalet. Vad innehåller avtalet och vad betyder det för USA:s och Kinas ekonomier – på kort sikt och på längre? Elisabeth Kopelman har svaren. 


Jan 21, 2020

Senaste Nordic Outlook-rapporten visar att konjunkturen mjuklandar. Prognoschef Håkan Frisén och chefsekonom Robert Bergqvist diskuterar svensk och världens ekonomi samt prognoserna för 2020-2021. 


Jan 15, 2020

Tecknen i amerikansk konjunktur brukar vara ledande för världsekonomin. Johan Javeus analyserar risken för recession i USA, baserat bland annat på avkastningskurvans lutning, och vad kan det säga om börsutvecklingen. Och när. Läs...


Jan 8, 2020

Vår valutaexpert Richard Falkenhäll målar upp förutsättningarna inför sista året med Brexit, hur det kommer att påverka pundet och när Storbritannien egentligen lämnar EU.