Preview Mode Links will not work in preview mode

Chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar aktuell makroekonomi, hur den påverkar världen, och oss.

Innehållet i denna podd är baserat på uppgifter från källor som av SEB bedöms vara pålitliga. Banken lämnar dock ingen garanti för fullständigheten eller riktigheten i dessa uppgifter. De som tar del av podden uppmanas att basera sina investeringsbeslut på undersökningar de själva bedömer vara nödvändiga.

SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av denna podd eller dess innehåll.

Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering, mångfaldigande eller annan användning av denna podd får inte ske utan SEB:s medgivande.

Jun 29, 2019

Chefsekonom Robert Bergqvist och vår expert Per Hammarlund diskuterar vilka konsekvenser morgonens möte mellan USA och Kina i Osaka egentligen får för världsekonomin. En extrainsatt, rykande färsk Makropodd.


Jun 27, 2019

Har centralbankerna för mycket att säga till om? Går vi mot mindre makt och självständighet för dem framöver? Johan Javeus tittar både bakåt och inte minst framåt i veckans krönika.


Jun 18, 2019

Strukturella förändringar har skapat en värld där centralbankernas traditionella vapen blivit allt trubbigare. Vad kommer att hända? Är inflationsmålet rätt? Och vad kommer centralbankerna att behöva göra? Robert Bergqvist, Elisabet Kopelman och Andreas Johnson diskuterar penningpolitik i världen.


Jun 11, 2019

SEB:s expert på amerikansk ekonomi, Andreas Johnson, djupdyker i ställningskriget mellan USA och Kina kring tullar och handelsbalans. Vad kommer att hända? Vilka är alternativen? Och hur påverkar det världsekonomin?


Jun 4, 2019

Våra experter Johan Hagbarth och Johan Javeus sneglar åt att spå i kaffesump, men diskuterar främst börsåret 2019 baserat på fakta. Vad i den globala ekonomin påverkar aktiemarknaden och hur ser bolagens vinster, värderingar och placerarnas positionering ut just nu? Och vad kan vi vänta av 2019 och 2020?